begin activiteiten FMS services contacts Pat's brieven fotogallery gastenboek            

  Flying Medical Service

Flying Medical Service (FMS) is een non-profit organisatie gevestigd in Arusha, Tanzania, die sinds 1983 werkzaam is in het noorden van  Tanzania.

In deze regio wonen ruim ťťn miljoen mensen waarvoor de reguliere gezondheidszorg moeilijk bereikbaar is. Tanzania heeft geen geld om overal in het uitgestrekte land medische posten neer te zetten.

Belangrijkste doelstellingen zijn: moeder- en kindzorg en basale gezondheidszorg vooral voor Massai.

FMS geeft preventieve, curatieve en spoedeisende gezondheidszorg aan iedereen die deze zorg nodig heeft ongeacht, geloof, afkomst of financiŽle draagkracht.

Ook vervoer van patiŽnten en medisch specialisten, het geven van voorlichting en andere ondersteuning voor afgelegen ziekenhuizen behoren tot de vaste werkzaamheden.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met twee vliegtuigjes, die hiervoor speciaal zijn uitgerust.

De kosten worden zo laag mogelijk gehouden om medische zorg betaalbaar te houden voor zoveel mogelijk Tanzanianen  en ook om onafhankelijk te blijven van externe hulp voor de lopende kosten.

Van tijd tot tijd is er behoefte aan financiŽle ondersteuning om de vliegtuigen in goede staat te houden. Voor dit soort investeringen is de FMS afhankelijk van donaties.